Menu

even voorstellen

wie ben je:
Daan Schermerhorn van Drukkerij Den Hartog. www.drukkerijdenhartog.nl

Wat is je relatie met drukwerk:
Ik ben drukker. Opgeleid rond mijn dertigste op het grafisch lyceum. Geen papierfreak, maar kan mooi papier en drukwerk wel waarderen.
Ik ben een groot voorstander van gerecycled papier. Net als Drukkerij Raddraaier ben ik voor het gebruik van milieuvriendelijke bio-inkten.

wat is je werk:
Zoveel mogelijk leuk drukwerk maken.

Wat is je relatie met Drukkerij Raddraaier:
Raddraaier en Drukkerij Den Hartog werken intensief samen op de locatie van Drukkerij Raddraaier in de Pijp, maar wel ieder met een eigen karakter en eigen klanten.

Wat is je favoriete drukwerk:
Ik ben een groot fan van de oude jaren 90 opmaak van Vrij Nederland. Deze had een aantrekkelijke lay out met een mooie vlakverdeling, typografie en koppen. Ik word ook enthousiast van klassieke uitgaven van boeken zoals die van Oscar Wilde. Zitten in magnifieke dikke leren banden met goudfoliedruk.

Ik hou erg van afwijkende bindwijzen, die je al van afstand (bv in een bibliotheek) herkend. Het raarste boek dat ik zelf ooit gemaakt heb is een menu in boekvorm, gemaakt van aluminium met gegraveerde letters. Is trouwens behoorlijk duurzaam en recyclebaar.

 

Wat verder ter tafel kwam:
Omdat drukken een ambacht is, ben ik lid van de verenging ‘Ambachten – Made in De Pijp’. Ik ben daar voorzitter van. Naast netwerken is het belangrijkste doel van deze club belangenbehartiging van bedrijven met kleine ambachten. Samen sta je sterker naar overheden en instellingen als woningbouwverenigingen. Daarnaast willen wij ambachten zichtbaar maken in de wijk. We organiseren daarvoor activiteiten als een ‘ambachten-route’.